Odkryj z nami wschodnie zakamarki Polski. Zapraszamy na ekscytującą wycieczkę. Odkryj z nami urok Starego Miasta w Lublinie, zachwycając się zabytkami i lokalnymi przysmakami. Następnie przenieś się do Zamościa, perły renesansu, miasta znanego z unikalnej architektury. Idealna podróż dla miłośników historii i piękna architektury.
Lublin i Zamość
Uroki Lubelszczyzny
Lublin i Zamość
Program wycieczki
Wyjazd do Lublina – miasta wielu zabytków z różnych epok.
Naszą przygodę rozpoczniemy od spotkania z przewodnikiem i krótkiego spaceru po najbardziej urokliwych zakątkach tego miasta.
Stare Miasto, Brama Grodzka, plac Po Farze, kościół i klasztor Dominikanów, Brama Krakowska, Wieża Trynitarska – to tylko nieliczne punkty, które zobaczymy po drodze.
Czas wolny na rynku.
Następnie udamy się na zwiedzanie jednej z najlepszych winnic tego regionu.
Tutaj czeka nas spacer oraz degustacja 6 gatunków win oraz lokalnych serów i wędlin, pieczywa i oliwy.
Następnie przejazd do hotelu, zakwaterowanie i możliwość integracji.
Śniadanie, a następnie przejazd do Zamościa. Tu znów rozpoczniemy dzień od krótkiego zwiedzania. Na naszej trasie pojawią się m.in. Rynek Wielki i ratusz w Zamościu, które należą do najpiękniejszych i najsłynniejszych nie tylko w Polsce. Będąc w mieście nie wolno zapomnieć o Katedrze Zmartwychwstania Pańskiego, a także Św. Tomasza Apostoła.
Czas wolny.
Przejazd do miejscowości Guciów, gdzie czeka nas wizyta w wyjątkowym miejscu jakim jest Zagroda Guciów uznana przez National Geographic w 2017 roku za jeden z siedmiu cudów Polski. Tam dalszy ciąg niezwykłych przygód – przejazd furami przy Roztoczańskim Parku Narodowym zakończony biesiadą przy ognisku. Pieczeniu kiełbasek towarzyszyć będzie muzyka i śpiew.
Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Dziś dzień rozpoczniemy od zgłębiania tajników lokalnego cebularza! Podczas interaktywnego pokazu przedstawiona zostanie geneza powstania tego wspaniałego wypieku, który od setek lat napełnia żołądki i sprawia radość ludności z terenu Lubelszczyzny oraz ich gości. Podczas wizyty w muzeum każdy dowie się czegoś z historii Lublina, pozna legendę i przepis na cebularze oraz odkryje właściwości jego składników. W czasie pokazu na chwilę można stać się piekarzem przyczyniając się do powstania aromatycznych cebularzy.
Następnie przejedziemy do miejscowości nazywanej sercem Roztocza, by tam odkryć sekrety warzenia piwa. A to za sprawą wizyty w Browarze Zwierzyniec – jednego z najstarszych czynnych browarów w Polsce. Uruchomiony w 1806 funkcjonuje do dnia dzisiejszego jako część spółki Perła – Browary Lubelskie S.A. Po degustacji czas wolny, w Pijalni Piwa Zwierzyniec, gdzie będzie można pogłębić doznania podczas kosztowania złocistego trunku.
Wyjazd w drogę powrotną. Powrót w godzinach wieczornych.
Napisz do nas
Wyślij e-mail bezpośrednio do naszego biura. Odpowiadamy w godzinach pracy.
biuro@sokoltravel.com